Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Investiții în curs

Teatrul Național „Lucian Blaga“ și Opera Națională Română din Cluj-Napoca
Teatrul Național „Lucian Blaga“ și Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Detalii

Investiția la obiectivul „Teatrul Național Lucian Blaga și Opera Națională Română din Cluj-Napoca” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Muzeul Național de Istorie a României
Muzeul Național de Istorie a României

Detalii

Investiția la obiectivul „Muzeul Național de Istorie a României (MNIR)” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Teatrul Național „Marin Sorescu” – Craiova
Teatrul Național „Marin Sorescu” – Craiova

Detalii

Investiția la obiectivul „Teatrul Național Marin Sorescu - Craiova” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE)
Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu” – Biblioteca Națională a României 
Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu” – Biblioteca Națională a României 

Detalii

Investiția la obiectivul „Așezămintele Ion I.C. Brătianu – Biblioteca Națională a României” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Vila „Florica“ – Muzeul Național Brătianu
Vila „Florica“ – Muzeul Național Brătianu

Detalii

Investiția la obiectivul „Vila Florica – Muzeul Național Brătianu” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat printr-un Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Muzeul Naţional al Revoluţiei Române
Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989

Detalii

Înființarea acestei instituții de importanță națională la Timișoara se dorește a fi, în același timp, o valoroasă recunoaștere a rolului determinant jucat de timișoreni în zorii războiul cu unul dintre cele mai atroce sisteme represive din Europa și din lume.
 Palatul  „Cantacuzino”
Muzeul Naţional ”George Enescu” – Palatul ”Cantacuzino”

Detalii

Monument istoric și de arhitectură de valoare națională și universală înscris în Lista Monumentelor Istorice, având codul B-II-m-A-19869. Din 2007, Palatul „Cantacuzino” este inclus pe lista monumentelor Patrimoniului European, cu codul L-35-125-C-a, fiind una dintre cele mai frumoase clădiri din București.
Biblioteca Națională a României – Filiala ”Omnia” Craiova
Biblioteca Franceză „Omnia” Craiova - Filială a Bibliotecii Naționale a României

Detalii

Monument istoric clasat, având cod LMI 2004 DJ-II-m-B-08029, clădirea s-a construit în 1890-1905, cel mai probabil după proiectul arhitectului francez Albert Galleron
Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul „Kalinderu”
Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul „Kalinderu”

Detalii

Situată în str. Vasile Sion nr.2-4, clădirea Muzeului „Kalinderu” este monument istoric clasat având codul B-II-m-B-19696 în Lista Monumentelor Istorice. Aceasta făcea parte dintr-un ansamblu mai amplu de arhitectură şi a fost realizată după planurile arh. I.D. Berindei între anii 1906 şi 1908 la comanda lui Ioan Kalinderu, preşedinte al Academiei Române, jurist, colecţionar de artă şi administrator al Domeniilor Coroanei.
Sala
Sala „Omnia“ – Centrul Național al Dansului București

Detalii

Investiția de bază, obiectivul „Sala Omnia – Centrul Național al Dansului București”, este inclusă in Proiectul F/P 1572 (2006) privind privind finalizarea construcţiei, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România, finanțat printr-un Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).