Calendar evenimente

 

 

Newsletter UMP

date abonat

Stadiul implementării

Cele două proiecte au demarat efectiv în vara anului 2007, prin organizarea primelor proceduri de achiziție publică pentru atribuirea contractelor de proiectare şi de execuție lucrări, iar primul obiectiv finalizat a fost Sala ”Studio” a Teatrului Maghiar de Stat Cluj ale cărui lucrări de construcție s-au încheiat în noiembrie 2008.

Ulterior acestei date, am finalizat lucrările de reabilitare, restaurare şi construcție / reconstrucție și modernizare pentru alte 13 obiective.

La nivelul primului trimestru al anului 2016, Proiectul F/P 1562 (2006) privind reabilitarea monumentelor istorice din România era implementat, la nivel financiar, în proporție de 85%, iar Proiectul F/P 1572 (2006) privind finalizarea construcţiei, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România, în proporție de 93%.

INVESTIȚII ÎN CURS

Investiția privind lucrări de consolidare și restaurare a clădirii (corpurile C, C1 și C2) Muzeului Național al Țăranului Român demarate în martie 2016, se află în plină desfășurare, în acord cu termenele și condițiile contractului de execuție.  Valoarea contractului este de 5.196.464 Euro, fără TVA și va fi implementat pe durata a 18 luni. Detalii disponibile aici.

INVESTIȚII FINALIZATE

În decursul a nouă ani (2008-2017), Unitatea de Management a Proiectului a gestionat și finalizat investițiile constând în lucrări de consolidare, reabilitare și restaurare, construcție / reconstrucţie și modernizare pentru 14 din cele 20 de obiective:

Teatrul Maghiar de Stat Cluj – Sala ”Studio”în noiembrie 2008
Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Botoșani, în martie 2009
Muzeul Național ”Brukenthal” Sibiu – Casa Albastră, în iunie 2009
Muzeul Naţional "George Enescu" - Secția „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu George Enescu”, Merăria - Tescani, jud. Bacău, în decembrie 2009
Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj, în decembrie 2009
Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul Colecţiilor de Artă – Palatul Romanit, în mai 2010
Muzeul Naţional de Știinţe Naturale ”Grigore Antipa”în septembrie 2010
Complexul Muzeal Naţional ”Moldova” Iași – Muzeul Memorial ”Al.I. Cuza” de la Ruginoasa, în octombrie 2010
Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi, în iulie 2011
Complexul Muzeal Naţional ”Moldova” Iași – Palatul Culturii, prima etapă s-a încheiat în octombrie 2011
Biblioteca Naţională a României, în noiembrie 2011
Muzeul Naţional de Artă al României – Palatul regal, în februarie 2012
Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi, în aprilie 2012
Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” București, în ianuarie 2015
Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași – Palatul Culturii, lucrări finale, în ianuarie 2016

INVESTIȚII VIITOARE

Pentru anul 2017, Unitatea de Management a Proiectului își propune continuarea investițiilor la obiectivele cuprinse în Programul privind restaurarea monumentelor istorice din România și construirea, consolidarea și modernizarea unor instituții de cultură de importanță deosebită, prin:

  • Finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare  a Muzeului Național al Țăranului Român;
  • Demararea lucrărilor de consolidare și restaurare la Muzeul Naţional „George Enescu” - Palatul ”Cantacuzino” și Biblioteca Franceză „Omnia” din Craiova;
  • Inițierea procedurilor de achiziție a contractelor de proiectare pentru Sala Omnia” - Centrul Național al Dansului, Muzeul Național al Revoluției Române din 1989 din Timișoara și pentru Muzeul "Ioan si dr. Nicolae Kalinderu" din București.