Obiective
Detalii
Investiția la obiectivul „Opera Națională Română Iași” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Detalii
Investiția la obiectivul „Teatrul Național Lucian Blaga și Opera Națională Română din Cluj-Napoca” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Detalii
Investiția la obiectivul „Muzeul Național de Istorie a României (MNIR)” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Detalii
Investiția la obiectivul „Teatrul Național Marin Sorescu - Craiova” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE)
Detalii
Investiția la obiectivul „Așezămintele Ion I.C. Brătianu – Biblioteca Națională a României” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat prin cel de-al treilea Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Detalii
Investiția la obiectivul „Vila Florica – Muzeul Național Brătianu” este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, finanțat printr-un Acord-cadru de împrumut între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Detalii
Înființarea acestei instituții de importanță națională la Timișoara se dorește a fi, în același timp, o valoroasă recunoaștere a rolului determinant jucat de timișoreni în zorii războiul cu unul dintre cele mai atroce sisteme represive din Europa și din lume.
Detalii
Muzeul Național al Ţăranului Român, înființat la 5 februarie 1990, este continuatorul unor tradiții muzeale datând încă din anul 1875, când a fost constituită, pe lângă Muzeul Național al Antichității, prima secțiune de artă textilă cu „lucrări făcute la țară”.
Detalii
Palatul Culturii, recunoscut ca efigie a orașului Iași, a fost construit în stil neogotic și a reprezentat una din ultimele expresii ale romantismului în arhitectura oficială.
Detalii
Situată în Bd. Nicolae Bălcescu nr.2, clădirea Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” a fost construită după planurile arhitecţilor Horia Marcu, Romeo Belea şi Nicolae Cucu realizate între 1964 şi1973 şi a fost inaugurată în decembrie 1973.
Detalii
Clădirea fost „Palat Romanit”, este unul din principalele edificii bucureştene ale primei jumatăţi de veac a secolului XIX-lea. Clădirea Muzeului Colecţiilor de Artă, situată în zona centrală a capitalei, este amplasată la intersecţia Str. Griviţei cu Calea Victoriei.
Detalii
Prin anii 1890 construirea unui teatru era un lucru obișnuit. Astfel, în mijlocul târgului, pe terenul aflat în fața Filarmonicii azi, și dărâmat în 1869, pentru a-l mari, Primăria a propus demolarea propriului sediu, de alături și dăruirea locului mult așteptatei instituții, după care tânjeau ieșenii încă din februarie 1888, când a ars fostul Teatru Național din Copou.
Pag. 1 din 3
| 12 inreg./pag. | nr. inreg: 28 |
|