Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Obiective

Muzeul Național ”Brukenthal” - Sibiu
Muzeul Național ”Brukenthal” Sibiu – Casa Albastră

Detalii

"Casa Albastră", cunoscută şi sub numele de ”Casa Moringer” din Sibiu datează din secolul al XV-lea şi este fosta proprietate a baronului von Moringer, actuala denumire fiindu-i atribuită în anul 1819.
Teatrul Maghiar de Stat - Cluj-Napoca
Teatrul Maghiar de Stat Cluj – Sala ”Studio”

Detalii

Înfiinţat în anul 1792, Teatrul Maghiar de Stat Cluj este cea mai veche companie teatrală de limbă maghiară. Astăzi teatru de repertoriu, este subordonat Ministerului Culturii. Majoritatea spectacolelor jucate în limba maghiară sunt traduse simultan în limba română.
Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Botoșani
Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Botoșani

Detalii

Clădirea a fost construită în anul 1890, are regimul de înălțime S+P+E și o structură de rezistență alcătuită din zidărie de cărămidă, pe fundații din piatră, cu planșeul peste parter din beton armat și planșeul peste etajul 1 din lemn, șarpantă din elemente din lemn cu învelitoare din tablă.
Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj
Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj

Detalii

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj, instituţie publică cu personalitate juridică, este serviciul public deconcentrat al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional în judeţul Sălaj.
Centrul Cultural „Rosetti-Tescanu-George Enescu”
Muzeul Naţional ”George Enescu” - Secția „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu George Enescu”, Merăria

Detalii

Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu - George Enescu” se află în satul cu același nume, pe drumul național Bacău-Moinești, la 35 km de Bacău şi la 30 km distanță de Onești. Centrul de cultură funcționează în fostul conac al unei mari familii boiereşti, Rosetti Tescanu. Construit la 1769, conacul a ajuns la începutul secolului trecut reşedinţa familiei lui George Enescu.
Opera Națională din București
Opera Națională București

Detalii

Opera Națională din București este o clădire emblematică a capitalei României având statut de monument istoric clasat cu codul B-II-m-A-19.003 în Lista Monumentelor Istorice. Construcția este realizată între anii 1950-1952, fiind dată în folosință un an mai târziu.
 Palatul  „Cantacuzino”
Muzeul Naţional ”George Enescu” – Palatul ”Cantacuzino”

Detalii

Monument istoric și de arhitectură de valoare națională și universală înscris în Lista Monumentelor Istorice, având codul B-II-m-A-19869. Din 2007, Palatul „Cantacuzino” este inclus pe lista monumentelor Patrimoniului European, cu codul L-35-125-C-a, fiind una dintre cele mai frumoase clădiri din București.
Biblioteca Națională a României – Filiala ”Omnia” Craiova
Biblioteca Franceză „Omnia” Craiova - Filială a Bibliotecii Naționale a României

Detalii

Monument istoric clasat, având cod LMI 2004 DJ-II-m-B-08029, clădirea s-a construit în 1890-1905, cel mai probabil după proiectul arhitectului francez Albert Galleron
Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul „Kalinderu”
Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul „Kalinderu”

Detalii

Situată în str. Vasile Sion nr.2-4, clădirea Muzeului „Kalinderu” este monument istoric clasat având codul B-II-m-B-19696 în Lista Monumentelor Istorice. Aceasta făcea parte dintr-un ansamblu mai amplu de arhitectură şi a fost realizată după planurile arh. I.D. Berindei între anii 1906 şi 1908 la comanda lui Ioan Kalinderu, preşedinte al Academiei Române, jurist, colecţionar de artă şi administrator al Domeniilor Coroanei.
Sala
Sala „Omnia”

Detalii

Prin HG nr. 1422/17.11.2005, imobilul cunoscut sub denumirea de „Sala Omnia”, situat în București, în spatele frontului de clădiri de pe b-dul N. Bălcescu, s-a transmis din administrarea Ministerului Administrației și Internelor, în administrarea Ministerului Culturii.
Pag. 2 din 2 | 12 inreg./pag. | nr. inreg: 22
12