Obiective
Detalii
În 1986, construcția este începută după un proiect depășit conceptual și tehnologic. Concepută în stilul arhitecturii clasice, dar alterată prin adăugare de volume și decorații. În 1989 încetează lucrările la fațade, iar la interior s-a mai lucrat sporadic după proiectul inițial.
Detalii
Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa este un palat construit în stil neogotic în anul 1804, care a aparţinut iniţial familiei Sturdza. Actualmente este muzeu memorial dedicat Domnului Unirii.
Detalii
Palatul Culturii, recunoscut ca efigie a orașului Iași, a fost construit în stil neogotic și a reprezentat una din ultimele expresii ale romantismului în arhitectura oficială.
Detalii
Corpul Central al Muzeului Național de Artă al României, cunoscut sub titulatura de Palat Regal, a fost inclus, în anul 2006, în Proiectul ”Reabilitarea monumentelor istorice din România”, finanțat printr-un credit extern acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Obiectivului i-a fost prevăzută prin Acordul-cadru de împrumut, pentru lucrările complexe de consolidare și restaurare, suma de 16.065.339 Euro, realizându-se, în urma procedurii de achiziție publică licitație deschisă, o economie de aproximativ 245.000 Euro.
Detalii
Clădirea Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” este situată în Şoseaua Kiseleff Nr. 1, Sector 1, Bucuresti. Suprafaţa construită este de circa 2.200 mp, iar cea desfăşurată circa 7.000 mp.
Detalii
Sediul D.J.C.P.N. Călărași funcţionează într-o clădire monument istoric, înscrisă în Lista Monumentelor Istorice LMI 2004 având codul CL-II-m-B-14596, sub denumirea „Casa Ana și Marinache Popescu”.
Detalii
"Casa Albastră", cunoscută şi sub numele de ”Casa Moringer” din Sibiu datează din secolul al XV-lea şi este fosta proprietate a baronului von Moringer, actuala denumire fiindu-i atribuită în anul 1819.
Detalii
Înfiinţat în anul 1792, Teatrul Maghiar de Stat Cluj este cea mai veche companie teatrală de limbă maghiară. Astăzi teatru de repertoriu, este subordonat Ministerului Culturii. Majoritatea spectacolelor jucate în limba maghiară sunt traduse simultan în limba română.
Detalii
Clădirea a fost construită în anul 1890, are regimul de înălțime S+P+E și o structură de rezistență alcătuită din zidărie de cărămidă, pe fundații din piatră, cu planșeul peste parter din beton armat și planșeul peste etajul 1 din lemn, șarpantă din elemente din lemn cu învelitoare din tablă.
Detalii
Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj, instituţie publică cu personalitate juridică, este serviciul public deconcentrat al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional în judeţul Sălaj.
Detalii
Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu - George Enescu” se află în satul cu același nume, pe drumul național Bacău-Moinești, la 35 km de Bacău şi la 30 km distanță de Onești. Centrul de cultură funcționează în fostul conac al unei mari familii boiereşti, Rosetti Tescanu. Construit la 1769, conacul a ajuns la începutul secolului trecut reşedinţa familiei lui George Enescu.
Detalii
Opera Națională din București este o clădire emblematică a capitalei României având statut de monument istoric clasat cu codul B-II-m-A-19.003 în Lista Monumentelor Istorice. Construcția este realizată între anii 1950-1952, fiind dată în folosință un an mai târziu.
Pag. 2 din 3
| 12 inreg./pag. | nr. inreg: 28 |
|