
PNRR
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din România urmăreşte obiectivele generale ale Mecanismului de Redresare si Rezilienţă (MRR), mecanism creat la nivelul Uniunii Europene (UE) ca instrument financiar temporar pentru a sprijini redresarea în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19. Regulile și principiile pe care se fundamentează implementarea PNRR sunt stabilite în Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de Redresare și rezilienţă 2021-2027, precum și în Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului de Redresare și Reziliență.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din România cuprinde un pachet de reforme și investiţii publice care trebuie implementate până în anul 2026. Alocarea financiară totală pentru România, este de 29,2 mld euro, din care 14,24 mld euro sub forma de granturi și 14.94 mld euro sub formă de împrumuturi.
Mai multe informații privind cadrul legal de implementare al PNRR pot fi găsite pe mfe.gov.ro/pnrr și facebook.com/PNRROficial.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din România cuprinde un pachet de reforme și investiţii publice care trebuie implementate până în anul 2026. Alocarea financiară totală pentru România, este de 29,2 mld euro, din care 14,24 mld euro sub forma de granturi și 14.94 mld euro sub formă de împrumuturi.
Detalii
Optimizarea cadrului legislativ și normativ care să sprijine implementarea investițiilor în tranziția spre clădiri verzi și reziliente (buget alocat: 150.000 euro), subreformă care presupune elaborarea unei metodologii de intervenție pentru abordarea non-invazivă a eficienței energetice în clădiri cu valoare istorică și arhitecturală.
Detalii
Reformarea sistemului de finanțare a sectorului cultural (buget alocat: 1 mil. euro), reformă prin intermediul căreia se vor actualiza/ crea următoarele
Detalii
Dezvoltarea unui sistem digital pentru procesele de finanțare a culturii (buget alocat: 3,75 mil. euro), investiție care va facilita accesul la finanțare pentru operatorii culturali naționali prin cereri de finanțare simplificate și digitalizate, evaluarea proiectelor, contractare, monitorizarea și evaluarea, debursarea finanțării, evaluarea ex-post.
Detalii
Accelerarea digitalizării producției și distribuției de filme (buget alocat: 5,46 mil. euro), investiție care vizează accelerarea tranziției digitale a companiilor de producție și distribuție de filme, sprijinind creșterea capacităților de producție digitală, distribuție, marketing și promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală.
Detalii
01 August 2022
Ministerul Culturii anunță demararea activităților de implementare a celor două reforme și patru investiții pe care le coordonează în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu un buget total alocat în valoare de 33 milioane de euro.
Detalii
28 Iulie 2022
Rezultatele obținute în urma selecției dosarelor, pot fi contestate în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afișării rezultatului selecției dosarelor.
Detalii
20 Iulie 2022
LOCUL ȘI DATA PÂNĂ LA CARE SE POT DEPUNE DOSARELE DE ÎNSCRIERE: Locul: sediul Ministerului Culturii, Unitatea de Management a Proiectului, Bd Unirii nr. 22, sector 3, București, intrarea Aulă, etaj 5, sala 503 Data: 27 iulie 2022, ora 16:30 Telefon: 021.222.84.79 Persoană de contact: Claudia Ciobanu
Detalii
06 Iunie 2022
Calendarul apelurilor de proiecte din Planul Național de Redresare și Reziliență aferente Componentei 11 - Turism și cultură
Detalii
Pag. 5 din 5
| 12 inreg./pag. | nr. inreg: 53 |
|
Mai multe informații cu privire la progresul și activitățile reformelor și investițiilor finanțate prin PNRR sub coordonarea Ministerului Culturii sunt disponibile pe: www.cultura.ro, www.umpcultura.ro, www.afcn.ro și www.patrimoniu.ro
UTILE