Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Muzeul Naţional ”George Enescu” - Secția „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu George Enescu”, Merăria

Descriere obiectiv

Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu - George Enescu” se află în satul cu același nume, pe drumul național Bacău-Moinești, la 35 km de Bacău şi la 30 km distanță de Onești. Centrul de cultură funcționează în fostul conac al unei mari familii boiereşti, Rosetti Tescanu. Construit la 1769, conacul a ajuns la începutul secolului trecut reşedinţa familiei lui George Enescu.

Clădirea Merărie face parte din ansamblul Rosetti Tescanu și are funcționalitatea de galerii de artă și ateliere de lucru. Clădirea are regimul de înălțime P+1E și o structură de rezistență alcătuită din zidărie de cărămidă și de piatră, pe fundații din piatră, cu planșee peste parter și peste etajul 1 din lemn, șarpantă din elemente din lemn cu învelitoare din tablă zincată.

Principalele tipuri de lucrări

Lucrările de consolidare și reabilitarea construcției existente s-au realizat fără a pune în pericol stabilitatea, rezistența și siguranța în exploatare a acesteia, îmbunătățindu-i-se, prin măsurile luate, capacitatea portantă și aspectul arhitectonic. Lucrările de consolidare a structurii de rezistență au constat în refacerea planșeului din lemn peste parter, executarea unei centuri din beton armat, înlocuirea elementelor degradate din lemn ale șarpantei. La interior, lucrările de reabilitare și restaurare a clădirii au fost de natura refacerii finisajelor și revizuirea tâmplăriei.

  • Valoarea investiției (cuprinde lucrările de execuție) a fost de 51.211 Euro, fără TVA.
  • Durata: 13 luni calendaristice.
  • Stadiu: finalizate în decembrie 2009.