Obiectivul general al proiectului este optimizarea și eficientizarea actului administrativ, legislativ și decizional în administrația centrala și serviciile sale deconcentrate în domeniul patrimoniului cultural național.

Astfel, proiectul vine în sprijinul autorităților și instituțiilor publice centrale (inclusiv entități subordonate/deconcentrate și alte structuri aflate în subordinea, în coordonarea, sub autoritatea ministerelor) implicate în procesele decizionale referitoare la patrimoniul cultural din România.

Proiectul este finanțat din Programul Operațional Capacitate Administrativă în cadrul apelului IP 8/2017 Sprijin pentru implementarea managementului calității, măsuri de simplificare pentru cetățeni și mediul de afaceri, sistematizarea legislației și evaluarea sistemică a cadrului de reglementare și este implementat de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerul Culturii în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului (INP), care este responsabil de coordonarea științifică a activităților planificate.

Afla mai multe

Noutăți [ toate noutăţile ]

S-a încheiat proiectul „Monumente istorice - planificare strategică și politici publice optimizate” finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă
12 Octombrie 2023
Miercuri, 4 octombrie 2023, la Biblioteca Națională a României, sala „Mircea Eliade”, a avut loc conferința de diseminare a rezultatelor proiectului „Monumente istorice - planificare strategică și politici publice optimizate” SIPOCA 389/ SMIS 115895, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele Strategiei Naționale pentru Protejarea Monumentelor Istorice și Codului Patrimoniului Cultural.

Detalii

10 Martie 2022
Referitor la dezbaterea publică având ca temă proiectul de Lege privind Codul Patrimoniului Cultural, pus în consultare în data de 10 februarie a.c., facem următoarele precizări:

Detalii

PRELUNGIRE TERMEN | Strategia națională privind protejarea monumentelor istorice
17 Februarie 2022
În temeiul Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Ministerul Culturii supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Strategiei naționale privind protejarea monumentelor istorice.

Detalii

Consultări online STRATEGIA NAȚIONALĂ PRIVIND PROTEJAREA MONUMENTELOR ISTORIC
11 Februarie 2022
Proiectul de act normativ pentru aprobarea Strategiei Naționale privind Protejarea Monumentelor Istorice se află în procedură de consultare publică pe pagina web a Ministerului Culturii, iar până la data de 16 februarie 2022 se pot transmite propuneri și observații la adresele de e-mail legislativ@cultura.ro și strategie_monumente@umpcultura.ro

Detalii

07 Februarie 2022
În temeiul Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Ministerul Culturii supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Strategiei naționale privind protejarea monumentelor istorice.

Detalii