Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Conferința "Consolidarea cooperării europene prin intermediul coproducțiilor"

Data publicării: 15 Februarie 2019

18-19 martie 2019, București

În perioada 18-19 martie 2019, profesioniști din domeniul cinematografiei și audiovizualului, experți, reprezentanți ai instituțiilor publice naționale și europene se vor reuni la București  pentru a discuta reevaluarea modelelor de coproducție cinematografică și a prezenta instrumentele financiare specifice pieței internaționale a filmului.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale - Unitatea de Management a Proiectului cu sprijinul Comisiei Europene, în contextul Președinției României la Consiliul UE și se adresează  profesioniştilor din industria cinematografică internațională.

Vor fi abordate aspecte ce țin de intersecția modelului consacrat al coproducțiilor cinematografice cu noile provocări tehnologice, complementaritatea cu programele de finanțare existente, precum și impactul acestora privind promovarea identității culturale europene în interiorul Uniunii și în acțiunile externe.

În afară de sinergiile culturale care se creează atunci când talente din diverse colțuri ale lumii se întâlnesc, realizarea de filme în coproducție generează  oportunități din punct de vedere financiar și al promovării operelor audiovizuale. De exemplu, conform studiilor realizate de Observatorul European al Audiovizualului, filmele realizate în coproducție au un buget mai mare și circulă mai bine decât producțiile naționale. În perioada 2007-2016 numărul de coproducții majoritare a crescut cu 43%, iar 20% din numărul total de filme europene produse în această perioadă au fost realizate în coproducție.

Conferința își propune să prezinte elementele fundamentale care au contribuit la crearea actualului peisaj cinematografic al coproducțiilor și să exploreze noi modalități de colaborare în vederea creșterii competitivității sectorului audiovizual european și valorificării producțiilor europene de calitate.

Pentru a vizualiza draftul agendei click aici.

Locația evenimentului va fi comunicată ulterior.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Dacă doriți să participați vă rugăm să vă înregistrați aici până cel târziu la data de 8 martie a.c., orele 12:00.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta telefonic la numerele de telefon +4021.316.60.61/ +4021.222.84.79 sau la adresele de e-mail valentina.miu@umpcultura.ro, sorin.enus@umpcultura.ro

Vă aşteptăm!

Echipa Președinției României la Consiliul UE

 

Achiziții publice

21.02.2019
Achiziție servicii organizare eveniment

Prin prezentul anunț vă facem cunoscută intenția autorității contractante Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN) de a achiziționa servicii pentru organizarea evenimentului Consolidarea cooperării europene prin intermediul coproducțiilorcod CPV 79952000-2 – Servicii pentru evenimente.

Detalii aici