Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Seminarii de informare RO-CULTURA la Timișoara și Cluj-Napoca

Data publicării: 25 Februarie 2019

Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN), în calitate de Operator de Program, a organizat marți, 19 februarie a.c., respectiv joi, 21 februarie a.c., două seminarii de informare în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.

Programul RO-CULTURA este cel mai important program de finanțare a sectorului cultural din România, dispune de un buget total de peste 29 milioane euro și cuprinde 7 apeluri de proiecte. Primul apel a fost lansat în data de 4 februarie a.c. și vizează susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate.  

Evenimentele organizate în Timișoara și Cluj-Napoca au reunit peste 200 de operatori culturali din România (ONG-uri, autorități publice, instituții de cultură, IMM-uri, persoane fizice), interesați de oportunitățile de finanțare disponibile în cadrul Programului RO-CULTURA.

Partea introductivă a seminariilor a fost susținută de Dl Bogdan Trîmbaciu, director UMP, care a prezentat Programul, calendarul estimativ al apelurilor de proiecte, precum și rezultatele primului apel pentru inițiative bilaterale.

Dna Monica Drăgan, director adjunct UMP, a prezentat audienței condițiile de finanțare ale apelurilor de proiecte ce vizează: restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice, susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate, precum și consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea publicului.

Dna Adriana Bîrzan a prezentat interfața sistemului electronic de management al Programului RO-CULTURA (EMSC) ce permite depunerea și monitorizarea online a proiectelor. Astfel, participanții au avut ocazia de a se familiariza cu procesul de înrolare în sistem, dar și de a vizualiza o cerere de finanțare cu toate informațiile solicitate.

Punctul forte al seminariilor l-a reprezentat, conform aprecierilor tuturor participanților, sesiunea de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia reprezentanții Operatorului de Program au oferit informații clare, concrete și aplicate la solicitările audienței cu privire la propunerile de proiecte pe care entitățile publice și private din România intenționează să le depună în cadrul Programului RO-CULTURA.  

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor interesați să depună și să implementeze proiecte în cadrul RO-CULTURA, Operatorul de Program va mai organiza seminarii de informare conform calendarului disponibil aici.

Mulțumim tuturor pentru participare și dorim mult succes în dezvoltarea și implementarea de proiecte reușite!

Despre Granturile SEE și Norvegiene

Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pentru reducerea disparităților economice și sociale în Europa și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.

Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este de 2,8 miliarde de euro. România beneficiază de un buget total de 500 milioane de euro, a doua cea mai mare alocare financiară dintre cele 15 State Beneficiare.