Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Muzica mișcă Europa - Oportunități și provocări ale sectorului muzicii în epoca digitală

Data publicării: 30 Mai 2019

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene (PRES RO), prin intermediul Ministerului Culturii și Identității Naționale – Unitatea de Management a Proiectului, vă invită să participați la evenimentul Muzica mișcă Europa – Oportunități și provocări ale sectorului muzicii în epoca digitală, care va avea loc la București în zilele de 20 și 21 iunie 2019.

Evenimentul va consta într-un atelier de lucru privind drepturile de autor în sectorul muzical (în data de 20 iunie) și o conferință privind componenta de politici culturale a inițiativei Muzica mișcă Europa(în data de 21 iunie). Reuniunea este organizată în format back-to-back cu o altă conferință desfășurată sub egida PRES RO, care începe în data de 19 iunie, și anume Noi provocări privind dreptul de autor în piața unică digitală. Ambele conferințe includ în programul lor atelierul de lucru comun din 20 iunie.

Prin intermediul acestui eveniment, Președinția României la Consiliul UE își propune să contribuie la identificarea unor bune practici în materie de sprijin pentru sectorul muzicii și a unor politici adecvate la nivelul statelor membre. Vor fi discutate subiecte de actualitate pentru sector, care sunt relevante pentru elaborarea politicilor publice în UE și în statele sale membre, cum ar fi: festivalurile și dezvoltarea urbană, promovarea diversității muzicale europene, condiții echitabile pentru dezvoltarea sectorului, circulația transnațională a muzicii, dimensiunea antreprenorială a industriei. Accentul acestui eveniment va fi pus pe evoluția sectorului muzical și a inițiativelor de politici sectoriale la nivelul UE și al statelor membre.

Evenimentul va avea loc în Aula Ministerului Culturii și Identității Naționale din Bd. Unirii 22, București. Agenda provizorie a întâlnirii este disponibilă aiciPersoanele care doresc să participe la acest eveniment sunt rugate să se înregistreze până la data de 14 iunie a.c., folosind acest link.

Accesul jurnaliştilor la eveniment se face exclusiv în baza acreditării de presă care se realizează pe site-ul PRES RO, folosind acest link. Ecusoanele de acreditare vor fi distribuite în locaţia de desfăşurare a evenimentului.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta telefonic la numerele de telefon 021.316.60.61, 021.224.36.82 sau la adresele de e-mail: bianca.floarea@europa-creativa.eusorin.enus@europa-creativa.eumiruna.dicu@cultura.ro