Calendar evenimente

Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

 

 

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Anunț privind publicarea spre consultare a Ghidului solicitantului pentru apelul Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă

Data publicării: 02 Iunie 2021

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, publică în consultare Ghidul solicitantului și anexele aferente apelului Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă.

Acest apel de proiecte se adresează exclusiv proiectelor care vizează sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă. Proiectele selectate vor contribui la capacitarea (empowerment) persoanelor de etnie romă și la consolidarea identității culturale a acestora (limbă, obiceiuri, moștenire etc.) prin inițiative culturale contemporane care promovează/ valorifică cultura romă. Acestea pot include promovarea culturii rome în arta și cultura contemporană, precum și creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea recepției culturii rome în societate.

Pentru ca inițiativele culturale despre minoritatea romă să aibă un impact mai mare sunt încurajate cooperarea culturală și schimbul cultural între organizațiile din România și cele din Statele Donatoare.

Cei interesați sunt invitați să transmită observații/ recomandări privind Ghidul solicitantului și anexele aferente la adresa de e-mail office@ro-cultura.ro, până la data de 13 iunie 2021 prin completarea Formularului de propuneri.

Ghidul solicitantului și anexele sunt disponibile aici.