Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Proiectul privind reabilitarea patrimoniului construit şi a clădirilor cu destinaţie culturală a fost aprobat prin lege

Data publicării: 14 Noiembrie 2022

În ședința plenului de astăzi, 14 noiembrie 2022, senatorii au adoptat, cu 113 voturi pentru, Legea nr. 628/17.10.2022 pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut - Proiectul privind reabilitarea patrimoniului construit şi a clădirilor cu destinaţie culturală - dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Paris la 1 iunie 2022 şi la Bucureşti la 9 iunie 2022. Senatul este camera decizională.

După promulgare și publicarea în Monitorul Oficial, Unitatea de Management a Proiectului va deține întreaga autoritate pentru operaționalizarea proiectului care se va concretiza, începând de anul viitor, prin elaborarea caietelor de sarcini și lansarea primelor proceduri de achiziție a contractelor de proiectare sau, unde va fi oportun, de design & build.

Până atunci, primele activități vor fi de natură internă în sensul armonizării cu Ministerul de Finanțe și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a tuturor componentelor implementării proiectului, vor fi adoptate măsuri pentru creșterea capacității de implementare a structurii noastre și va fi inițiată analiza Notelor conceptuale și a Temelor de proiectare depuse de o parte dintre instituțiile beneficiare incluse în lista de finanțare.

Procesul de adoptare a Legii poate fi consultat aici: https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24791