Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

 

 

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Calendar evenimente

Dezbatere „Programul Europa Creativă al Uniunii Europene - Oportunități de finanțare a sectoarelor culturale și creative”

Data publicării: 06 Iunie 2016

Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Biroul Europa Creativă România din cadrul Ministerului Culturii – Unitatea de Management a Proiectului organizează dezbaterea  „Programul Europa Creativă al Uniunii Europene – Oportunități de finanțare a sectoarelor culturale și creative”.

Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului.

Programul are un buget total de 1,46 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 și este gestionat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură. Europa Creativă are două subprograme (MEDIA și Cultura) și o componentă transsectorială, dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale și creative și cooperării în domeniul politicilor culturale.

Dezbaterea se dorește a fi o platformă de consultare a profesioniștilor români care își desfășoară activitatea în sectoarele culturale și creative și în audiovizual cu deputații din Parlamentul European, în contextul supunerii la vot în Parlamentul European, până la sfârșitul acestui an, a Raportului de implementare a Programului Europa Creativă.

Concluziile dezbaterii vor fi sintetizate sub forma unui material care va fi transmis europarlamentarilor români din Comisia pentru cultură și educație a Parlamentului European.

Evenimentul este cu atât mai important cu cât Programul se află în etapa de evaluare intermediară. Rezultatele acesteia, care urmează a fi date publicității în trimestrul 4 al anului 2017, vor fi folosite pentru determinarea direcțiilor viitorului program de finanțare a sectoarelor culturale și creative și audiovizualului, care va începe în anul 2021.

La dezbatere vor participa și doamna Corina ȘUTEU, Ministrul Culturii, precum și cei doi eurodeputați români, domnul Mircea DIACONU, vicepreședinte al Comisiei pentru cultură și educație a Parlamentului European și, respectiv, domnul Damian DRĂGHICI, membru în aceeași comisie.

Agenda dezbaterii este disponibilă aici.

Evenimentul se va desfășura vineri, 24 iunie a.c., începând cu ora 10:00, la sediul Biroului de Informare în România al Parlamentului European (str. Vasile Lascăr nr. 31, București).

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. În vederea înregistrării, cei interesați sunt rugați să completeze online formularul de înscriere, până cel târziu în data de 15 iunie a.c.

Evenimentul va fi disponibil și live online pe platforma CaleaEuropeană.ro.

Persoane de contact pentru detalii:

Telefon: 021 316 60 61.