Calendar evenimente

 

 

FOLLOW-UP Meeting Castel în Transilvania, 22 aprilie 2017

Data publicării: 26 Aprilie 2017

Conferinţa „Meeting Castel în Transilvania”, organizată de către Grupul PONT, a avut loc în data de 22 aprilie 2017 în incinta Castelului Szentkereszty din Arcuș, judeţul Covasna. Propunerile de modele de dezvoltare pentru castelele Daniel din Vârghiş şi Sükösd-Bethlen din Racoş au fost prezentat publicului, precum și conceptul de webshop, ca mijloc de asigurare a sustenabilității Fondului Castel în Transilvania.

La conferinţă au participat atât reprezentanţi ai Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale, ai Institutului Naţional al Patrimoniului, ai autorităților locale, cât și proprietari de castele și conace, experţi în domeniul revitalizării monumentelor istorice, și nu în ultimul rând, reprezentanţi ai comunităţilor locale. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna.

Participanții au avut ocazia să viziteze o expoziţie de desene şi o expoziţie fotografică a unor castele din Transilvania. Desenele incluse în expoziție au fost realizate de copii din Racoş în cadrul unui concurs local cu tema activităţi ce se pot derula în castel.

Articole pe această temă:

Fotografii realizate de Szabó Tamás