Calendar evenimente

 

 

Invitație Europa Creativă MEDIA la TIFF- TPS &TTL

Data publicării: 07 Iunie 2017

Europa Creativă MEDIA la Transilvania Pitch Stop , joi, 8 iunie, orele 10.00, TIFF Industry HUB   
Europa Creativă MEDIA la Transilvania Talent Lab, joi, 8 iunie, orele 15.00, TIFF  Industry HUB

Biroul Europa Creativă România din cadrul Unității de Management a Proiectului – Ministerul Culturii și Identității Naționale vă invită joi, 8 iunie la Festivalul Internațional de Film Transilvania la TIFF Industry Hub (Piața Ștefan cel Mare nr.18, Cluj-Napoca), unde coordonatorul Subprogramului MEDIA în cadrul Biroului Europa Creativă România, Valentina Miu, va prezenta în cadrul Transilvania Pitch Stop (TPS) la orele 10.00 oportunităţile europene de finanțare oferite realizatorilor de film de către Programul Europa Creativă (2014-2020) - Subprogramul MEDIA al UE . De asemenea, de la orele 15.00  modalitățile prin care Europa Creativă MEDIA sprijină managerii de cinema vor fi prezentate în cadrul Transilvania Talent Lab (TTL).

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), (2-11 iunie 2017, Cluj – Napoca),  este printre cele mai importante festivaluri europene de film este și se numără printre festialurile de film finanțate de Programul Europa Creativă- Subprogramul MEDIA începând din anul 2008, fiind primul festival de film din România susținut de Programul MEDIA al UE.

TIFF Industry

După ani de eforturi continue pentru promovarea cinematografiei românești și facilitarea întâlnirii dintre invitații internaționali și producătorii și regizorii locali, în 2015 TIFF și-a unit eforturile dedicate industriei sub un singur nume. TIFF Industry este deschis tuturor talentelor din România și Republica Moldova și unește mai multe inițiative, printre care Transilvania Talent Lab (TTL) – programul dedicat tinerelor talente în diverse sectoare ale industriei, și Transilvania Pitch Stop (TPS) – un workshop personalizat pentru viitoarele filme de ficțiune, completat de o prezentare publică și întâlniri față în față. TIFF Industry găzduiește o serie de masterclass-uri și adună experți specializați în dezvoltare de scenariu, regizori, documentariști și personalități din domeniu. TIFF Industry mai înseamnă și vizionări private pentru membrii industriei și proiecții speciale cu cele mai recente filme românești în prezența regizorilor.

În ultimii 26 de ani, dezvoltarea cinematografiei în Europa de Est a fost posibilă, în mare măsură, datorită talentului și realizărilor artistice remarcabile ale cineaștilor din aceste țări. În același timp, Europa de Est a beneficiat și de sprijinul financiar oferit de programul Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene. În acest mod, cinematografiile est-europene realizează pasul către un nou tip de dezvoltare, finanțare și susținere a proiectelor menite să atragă un public cât mai numeros către sălile de cinema.

Accesul este liber! Vă așteptăm!