Calendar evenimente

 

 

Programul "Învățăm diversitatea" la Muzeul ASTRA

Data publicării: 16 Iunie 2017

Programul de valorificare educațională Învățăm diversitatea s-a adresat în special copiilor, dar și publicului adult, aceștia fiind invitați să experimenteze tehnici creative și activități care să le dezvolte abilitățile alături de meșteri în cadrul gospodăriilor reconstruite sau reamenajate prin proiectul Patrimoniu deschis.

În acest sens, a fost gândit și dezvoltat un parcurs senzorial pe Calea Minorităților și au fost organizate ateliere educaționale – împodobit panglici de catifea cu mărgele, mobilier pictat, gastronomie, ceramică – motive decorative, păpuși de pănuși, împletituri paie, măturici, țesut preșuri – reciclare creativă, cusături-broderie, croitorie.

Ovidiu Baron: „Traseul senzorial propus de Muzeul Astra este un element nou, un element experimental, dar care deja a dat roade foarte bune și pe care ne propunem să-l cultivăm pe termen lung și să-l dezvoltăm în muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Concret, este vorba despre crearea unui traseu de vizitare care să permită tuturor să atingă obiectele expuse în muzeu, să participe la activități în cadrul unor gospodării care au fost în mod special reconstruite în acest sens, să aibă experiențe concrete cu obiecte care până acum în muzeele din România și din lume nu puteau fi atinse.

Traseul senzorial propus de Muzeul Astra prin intermediul proiectului Patrimoniu deschis reprezintă o poartă deschisă spre civilizația tradițională pentru deceniile care vor urma.”