Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

S-a lansat Programul RO-CULTURA

Data publicării: 21 Iunie 2018

Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN), în calitate de Operator de Program, a organizat miercuri, 20 iunie a.c., evenimentul de lansare a Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.

Programul RO-CULTURA este cel mai important program de finanțare a sectorului cultural din România, dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro și va cuprinde 7 apeluri de proiecte ce vor fi lansate în următorii 3 ani.

RO-CULTURA are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

În cadrul conferinței au luat cuvântul dl Ștefan Răzvan Rab, Secretar de Stat - Ministerul Culturii și Identității Naționale, E.S dna Lise Nicoline Kleven Grevstad, Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, dna Mihaela Toader, Secretar de Stat - Ministerul Fondurilor Europene, dna Mihaela Terchilă, Director – Ministerul Fondurilor Europene, Dl Bogdan Trîmbaciu – Director UMP, dna Monica Drăgan – Director adjunct UMP.

Sectorul cultural nu este doar o valoare în sine, ci și un factor care generează creștere economică, locuri de muncă și nu în ultimul rând, inovare. Mai mult, sectoarele culturale și creative joacă un rol fundamental în promovarea incluziunii sociale și a unui simț al comunității, contribuind astfel la promovarea valorilor de solidaritate și coeziune între oameni”, a declarat E.S dna Lise Nicoline Kleven Grevstad.

Totodată, la eveniment au participat peste 200 de operatori culturali din România (ONG-uri, autorități publice, instituții de cultură, instituții de educație, persoane fizice), interesați de oportunitățile de finanțare disponibile în cadrul Programului RO-CULTURA.
Cu această ocazie, a fost anunțată și lansarea primului apel pentru relații bilaterale, începând cu data de 2 iulie a.c. Fondurile disponibile vor putea fi accesate în vederea identificării de organizații partenere din Statele Donatoare – Norvegia, Islanda și Liechtenstein – pentru pregătirea de proiecte în parteneriat.

De asemenea, a fost lansat website-ul dedicat al Programului: www.ro-cultura.ro unde toți cei interesați vor putea afla mai multe detalii referitoare la finanțările disponibile, apelurile de proiecte, parteneriatele bilaterale, evenimentele organizate etc. 

Mulțumim tuturor pentru participare și dorim succes în dezvoltarea și implementarea de proiecte reușite!

Despre Granturile SEE și Norvegiene

Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pentru reducerea disparităților economice și sociale în Europa și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.
Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este de 2,8 miliarde de euro. România beneficiază de un buget total de 500 milioane de euro, a doua cea mai mare alocare financiară dintre cele 15 State Beneficiare.

Prezentările din cadrul conferinței sunt disponibile aici: