Calendar evenimente

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Programe și proiecte în implementare

 

 

Consultare publică „Cetăţi invizible”

Data publicării: 09 Octombrie 2018

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, o consultare publică în data de 17 octombrie 2018, începând cu ora 11:30, la Pavilionul Expoziţional din Pădurea Crihala (Aleea Mioriţei), Municipiul Drobeta-Turnu Severin.

Tema evenimentului este „Cetăţi invizible” (scufundate/distruse/pierdute în uitare) şi are în prim plan revitalizarea cetății Ada Kaleh. Scopul consultării publice este de a identifica cele mai eficiente metode prin care patrimoniul „invizibil” poate fi valorificat cultural și turistic. Totodată, consultarea publică va constitui un prilej pentru a crea parteneriate în vederea realizării în anul 2019 a unui festival internațional de artă contemporană pe această temă în Drobeta-Turnu Severin.

Proiectul CultPlatform_21 este implementat în parteneriat cu 19 organizații din 8 state europene şi este finanţat prin intermediul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul îşi propune identificarea patrimoniului ascuns de-a lungul Dunării și valorificarea acestuia prin intermediul artei contemporane și a noilor tehnologii.

Mai multe detalii despre proiect se regăsesc aici:  http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cultplatform-21

 

Project co-funded by the European Union funds (ERDF and IPA)