Calendar evenimente

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Programe și proiecte în implementare

 

 

Primul seminar de informare RO-CULTURA a fost organizat în București

Data publicării: 12 Decembrie 2018

Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN), în calitate de Operator de Program, a organizat miercuri, 12 decembrie a.c., primul seminar de informare în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.

Programul RO-CULTURA este cel mai important program de finanțare a sectorului cultural din România, dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro și va cuprinde 7 apeluri de proiecte.

Partea introductivă a seminarului ce a avut loc în aula Ministerului Culturii și Identității Naționale a fost susținută de Dl Bogdan Trîmbaciu, director UMP, care a prezentat detalii cu privire la Program, calendarul estimativ al apelurilor de proiecte, rezultatele primului apel pentru inițiative bilaterale, precum și interfața sistemului electronic de management al Programului RO-CULTURA ce va permite depunerea și monitorizarea online a proiectelor. Astfel, cei peste 100 de participanți au avut ocazia de a se familiariza cu procesul de înrolare în sistem, dar și de a vizualiza o cerere de finanțare cu toate informațiile solicitate.

Dna Monica Drăgan, director adjunct UMP, a prezentat audienței condițiile de finanțare ale apelurilor de proiecte pentru care au fost lansate în consultare publică Ghidurile solicitantului, apeluri ce vizează: restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice, susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate, precum și consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea publicului.

Punctul forte al seminarului l-a reprezentat, conform aprecierilor tuturor participanților, sesiunea de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia reprezentanții Operatorului de Program au oferit informații clare, concrete și aplicate la solicitările audienței cu privire la propunerile de proiecte pe care entitățile publice și private din România intenționează să le depună în cadrul Programului RO-CULTURA.  

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor interesați să depună și să implementeze proiecte în cadrul RO-CULTURA, Operatorul de Program va mai organiza, începând cu luna ianuarie 2019, seminarii de informare și în Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Pitești și Timișoara.

Mulțumim tuturor pentru participare și dorim mult succes în dezvoltarea și implementarea de proiecte reușite!

Despre Granturile SEE și Norvegiene

Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pentru reducerea disparităților economice și sociale în Europa și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.

Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este de 2,8 miliarde de euro. România beneficiază de un buget total de 500 milioane de euro, a doua cea mai mare alocare financiară dintre cele 15 State Beneficiare.