STRATEGIA NAȚIONALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII - Viziune strategică și coerentă pentru sectorul cultural

Întâlnire de lucru la Sibiu

Data publicării: 26 Octombrie 2021

Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului, cu sprijinul și participarea Complexului Național Muzeal ASTRA din Sibiu, organizează o întâlnire de lucru pentru identificarea problemelor și nevoilor sectorului cultural, precum și a posibilelor soluții. Întâlnirea va avea loc la sediul Complexului Național Muzeal ASTRA din Strada Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, poarta 1, Sibiu, în ziua de miercuri, 3 noiembrie 2021, între orele 10:00–15:00.

Demersul este realizat în contextul procesului de elaborare a Strategiei Sectoriale în Domeniul Culturii din cadrul proiectului ”Viziune strategică și coerentă pentru sectorul cultural” (SIPOCA 709 / MySMIS2014+: 129541).

Întâlnirea este una deschisă, în timpul căreia discuțiile se vor concentra asupra provocărilor cu care se confruntă organizațiile culturale și asupra posibilelor soluții pentru ca cei care își desfășoară activitatea în domeniul cultural să întâmpine, în viitor, cât mai puține dificultăți. Pentru ca întâlnirea să ofere rezultate cât mai bune, iar timpul să fie folosit în mod constructiv, participanții sunt rugați să pregătească liste sumare cu problemele și nevoile cu care se confruntă sectorul cultural, precum și cu posibilele rezolvări, pornind de la următoarea întrebare: „Cum aș dori să fie cultura României în anul 2027?”.

Cei interesați să participe la eveniment se pot înscrie până la data de 1 noiembrie 2021 printr-un mesaj la adresa de e-mail ionica.pirvu@umpcultura.ro, cu precizarea numărului de persoane care participă (în cazul organizațiilor). Detalii privind locul întâlnirii și aspecte organizatorice pot fi obținute cu un mesaj la adresa de e-mail mirela.cretu@muzeulastra.com.

Accesul este permis doar persoanelor care dețin certificatul verde COVID-19, conform cerințelor în vigoare. Pe întreaga durată a întâlnirii, purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toți participanții, fără excepții. Cheltuielile cu deplasarea și diurna sunt suportate de participanți.