Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

ERATĂ - Anunț concurs pentru ocuparea postului de Coordonator activitate

Data publicării: 20 Februarie 2019

Din cauza unei erori, se modifică atribuțiile/responsabilitățile postului astfel:

  1. Realizează, sub îndrumarea științifică a Institutului Național al Patrimoniului,  coordonarea, planificarea și îndeplinirea activităților care conduc la atingerea unuia dintre rezultatele principale ale proiectului Monumente istorice: planificare strategică și politici publice optimizate, și anume: Strategia națională privind protejarea monumentelor istoriceși Analiza ex ante a impactului acestui document de politică publică.
  2. Contribuie la elaborarea Strategiei naționale privind protejarea monumentelor istorice și coordonează activitatea experților care elaborează acest document de politică publică, precum și pe cea a experților care realizează Analiza ex ante a impactului politicii publice.
  3. Lucrează împreună cu partenerul de proiect (Institutul Național al Patrimoniului) și cu expertul care supervizează dezvoltarea sistemului informatic, la definirea caracteristicilor și funcțiilor de operare a sistemului software pentru culegerea și centralizarea dovezilor referitoare la monumentele istorice.
  4. Coordonează, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului, activitatea experților responsabili cu elaborarea metodologiei pentru procesul pilot de inventariere a patrimoniului imobil și contribuie el însuși/ ea însăși la realizarea metodologiei.
  5. Coordonează activitatea experților responsabili cu inventarierea patrimoniului mobil în cadrul proiectului pilot de inventariere a patrimoniului imobil, respectând metodologia  și procedurile comunicate de Institutul Național al Patrimoniului, precum și a celor responsabili cu migrarea și validarea datelor în sistemul informatic pentru culegerea și centralizarea dovezilor.
  6. Are rol consultativ în procesul de selecție a expertizei necesare implementării activităților pe care le coordonează.
  7. Coordonează procesul de consultare publică a proiectului Strategiei naționale privind protejarea monumentelor istorice, contribuind apoi la integrarea punctelor de vedere exprimate în cadrul consultărilor, împreună cu experții care au această responsabilitate în cadrul proiectului.
  8. Asistă departamentele abilitate ale MCIN în procesul de avizare și adoptare a Strategiei naționale privind protejarea monumentelor istorice, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice.
  9. Lucrează îndeaproape cu Coordonatorul celeilalte componente a proiectului, care este responsabil cu elaborarea Codului patrimoniului cultural, respectiv cu realizarea analizei legislației cu incidență în domeniul patrimoniului, în vederea armonizării activităților de care sunt răspunzători și a asigurării transferului de rezultate de la o componentă la alta a proiectului, după caz.  
  10. Stabilește și menține o comunicare constantă cu managerul proiectului, informându-l despre progresul activităților pe care le coordonează și asigură respectarea termenelor și condițiilor impuse prin contractul de finanțare a proiectului comunicate de către acesta.
  11. Comunică și colaborează cu departamentele ale MCIN, cu Institutul Național al Patrimoniului și cu terți, instituții publice și private la nivel național și internațional, care pot sprijini cu informații și expertiză concludentă atingerea rezultatelor scontate ale proiectului.
  12. Asigură calitatea rezultatelor de proiect pentru care este direct responsabil, inclusiv prin verificarea permanentă a activității experților pe care îi coordonează.
  13. Coordonează și contribuie la elaborarea tuturor documentelor specifice necesare implementării activităților și atingerii rezultatelor de proiect menționate mai sus.
  14. Urmărește îndeplinirea la timp a activităţilor, stabileşte sarcinile experților din subordine şi termenele-limită, în acord cu cele comunicate de către managerul de proiect.

Anunțul complet îl găsiți aici.