Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

CONNECT, Comunitate pentru Timișoara (România; susținut de EIT Climate-KIC)

Câștigător al: New European Bauhaus Citizen Engagement Programme - program care vizează identificarea și co-crearea de soluții comunitare cu cetățenii

Lucrând în Timișoara, acest proiect va avea ca scop integrarea refugiaților ucraineni, în special a femeilor, în comunități prin creșterea gradului de conștientizare a rolului pe care l-au jucat oamenii străini în dezvoltarea orașului.
Acest aspect va fi explorat prin adunări, întâlniri, discutii care au o lentilă artistică și socială, folosind materiale durabile pentru a conecta arta la istorie și pentru a construi legături mai puternice între comunități.

Pentru mai multe informatii și idei de proiecte câștigătoare vă rugăm să accesați Linkul oficial EIT: https://eit.europa.eu/sites/default/files/citizen_engagement_factsheet_july.pdf

Informații generale:

18 proiecte de implicare a cetățenilor din 14 țări au fost selectate din două programe lansate de Comunitatea EIT: Noul European Bauhaus Co-crearea spațiilor publice care vizează rezolvarea provocărilor și reproiectarea spațiilor publice din orașe, zonele semiurbane și rurale și New European Bauhaus Citizen Engagement Programme Programul de implicare a cetatenilor care vizează identificarea și co-crearea de soluții comunitare cu cetățenii.

Fiecare proiect va primi între 15.000 EUR și 45.000 EUR pentru a sprijini testarea și scalarea inovațiilor sale. Găsiți mai sus lista completă a proiectelor selectate. Echipa NEB va facilita schimbul de rezultate și învățăminte din proiectele susținute cu comunitatea NEB.

Despre comunitatea EIT Noua Inițiativă Europeană Bauhaus

Inițiativa EIT Community New European Bauhaus sprijină întreprinderile durabile prin stimularea educației și a angajamentului cu cetățenii pentru a scala misiunea Noului Bauhaus European, care integrează inovația, creativitatea și designul pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. Această inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) este condusă de EIT Climate-KIC și include EIT Digital, EIT Food, EIT Manufacturing și EIT Urban Mobility reunește știința, tehnologia, artele și cultura în lupta împotriva schimbărilor climatice. Găsiți mai multe informații în Fișa informativă despre noile activități europene ale comunității EIT Bauhaus.