Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Consultare publică - Facilitatea NEB

Comisia Europeană invită toate părțile interesate să completeze chestionarul pentru a contribui la definirea parcursului pentru perioada 2025-27 a Facilității New European Bauhaus.

Chestionarul:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/NEBFacility

Facilitatea NEB este un instrument unic de finanțare al UE care își propune să revitalizeze cartierele prin design pentru sustenabilitate și incluziune.

Consultarea lansată urmărește să colecteze informații despre nevoile specifice de pe teren, precum și cele mai inovatoare idei necesare pentru transformarea completă a cartierelor în bine. Acest lucru va ajuta Comisia să dezvolte foaia de parcurs care va ghida implementarea facilității în perioada 2025-27.

Facilitatea, stabilită în Planul Strategic Horizon Europe 2025-27, acoperă întregul ciclu de implementare a soluțiilor pentru cartiere, combinând două componente: o parte de cercetare și inovare finanțată cu aproximativ 120 de milioane de euro pe an din fondurile Horizon Europe și o parte de implementare realizată prin investiții din diferite programe ale UE. Din punct de vedere al cercetării și inovării, facilitatea are trei domenii de focus:

  1. conectarea transformării verzi cu incluziunea socială și democrația locală;
  2. abordări circulare și regenerative pentru mediul construit;
  3. finanțare inovatoare și noi modele de afaceri pentru transformarea cartierelor.

Pe lângă aceste apeluri, pentru a livra transformarea inspirată de NEB la scară largă, componenta de implementare NEB va combina finanțarea UE, publică și privată pentru a desfășura soluții inovatoare, a sprijini educația, recalificarea și perfecționarea, a oferi dezvoltare de capacități și multe altele.

Chestionarul va rămâne deschis până la 17 septembrie 2024!

Mai multe informații despre Facilitata NEB sunt disponibile aici.