Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Oportunități de finanțare lansate la nivel european în vederea sprijinirii sectoarelor culturale și creative (APELURI DE PROIECTE – KIC)

MINISTERUL CULTURII prin UNITATEA DE MANAGEMENT A PROIECTULUI vă semnalează oportunitățile de finanțare recent lansate la nivel european în vederea sprijinirii sectoarelor culturale și creative, în contextul interesului crescut din România.


Potențiali beneficiari: organizatori de festivaluri, universități de artă etc.

I. Comunitățile de cunoaștere și inovare (knowledge and innovation communities - KICs) pentru sprijinirea competitivității industriilor culturale și creative

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) a lansat o cerere de propuneri pentru crearea de parteneriate în vederea sprijinirii industriilor culturale și creative, fiind primul apel de acest gen dedicat domeniului cultural.

Apelul de propuneri invită consorții de organizații și instituții (întreprinderi din domeniu, instituții din învățământul superior, institute de cercetare, ONG-uri, autorități locale etc.) să își prezinte viziunea și proiectele de inovare și dezvoltare durabilă a industriilor culturale și creative.

Parteneriatele create și coordonate de Institut pot dura 15 ani.

O finanțare din partea UE în valoare de aproximativ 300 de milioane EUR în cadrul programului Orizont Europa este disponibilă pentru două noi comunități de cunoaștere și inovare.

Mai multe informații sunt disponibile la acest link.

Termenul limită de depunere a candidaturilor este 24 martie 2022.