Calendar evenimente

 

 

Granturi EEA

România a semnat, în iulie 2007, acordul de extindere a Spațiului Economic European (SEE). Prin acest acord, trei țări non-membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda și Liechtenstein care fac parte din piața europeană comună, contribuie la coeziunea regională prin programe precum Mecanismul Financiar SEE și norvegian. Prin cele două mecanisme financiare, statele SEE au alocat României asistență financiară nerambursabilă în valoare de 306,5 milioane de Euro pentru perioada 2009-2014.

La data de 24 martie 2012, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Guvernul României și Guvernele din Norvegia, Islanda, Liechtenstein, pentru implementarea Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, ce include și următoarele domenii de finanțare cu o alocare financiară totală de 20.818.750 Euro:

  • nr. 16 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural
  • nr. 17 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”

Structura instituțională:

 

PA16/RO12 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural

Acest program îşi propune să joace un rol important în stimularea protejării patrimoniului și în realizarea de bune relații în cadrul comunităţilor și între acestea. Prin acordarea de fonduri, se dorește încurajarea utilizării patrimoniului în scopul creării locurilor de muncă, asigurării creșterii economice și coeziunii sociale.

Detalii

PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european

Programul încurajează dialogul cultural, stimularea identității europene și facilitează accesul la valorile culturale românești. Programul sprijină dezvoltarea de noi proiecte educaționale prin muzică, dans, scenă, film, evenimente de arte vizuale, expoziții.

Detalii