Calendar evenimente

Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

 

 

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Investiții viitoare

Muzeul Naţional al Revoluţiei Române
Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989

Detalii

Înființarea acestei instituții de importanță națională la Timișoara se dorește a fi, în același timp, o valoroasă recunoaștere a rolului determinant jucat de timișoreni în zorii războiul cu unul dintre cele mai atroce sisteme represive din Europa și din lume.
 Palatul  „Cantacuzino”
Muzeul Naţional ”George Enescu” – Palatul ”Cantacuzino”

Detalii

Monument istoric și de arhitectură de valoare națională și universală înscris în Lista Monumentelor Istorice, având codul B-II-m-A-19869. Din 2007, Palatul „Cantacuzino” este inclus pe lista monumentelor Patrimoniului European, cu codul L-35-125-C-a, fiind una dintre cele mai frumoase clădiri din București.
Biblioteca Națională a României – Filiala ”Omnia” Craiova
Biblioteca Franceză „Omnia” Craiova - Filială a Bibliotecii Naționale a României

Detalii

Monument istoric clasat, având cod LMI 2004 DJ-II-m-B-08029, clădirea s-a construit în 1890-1905, cel mai probabil după proiectul arhitectului francez Albert Galleron
Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul „Kalinderu”
Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul „Kalinderu”

Detalii

Situată în str. Vasile Sion nr.2-4, clădirea Muzeului „Kalinderu” este monument istoric clasat având codul B-II-m-B-19696 în Lista Monumentelor Istorice. Aceasta făcea parte dintr-un ansamblu mai amplu de arhitectură şi a fost realizată după planurile arh. I.D. Berindei între anii 1906 şi 1908 la comanda lui Ioan Kalinderu, preşedinte al Academiei Române, jurist, colecţionar de artă şi administrator al Domeniilor Coroanei.
Sala
Sala "Omnia"

Detalii

Prin HG nr. 1422/17.11.2005, imobilul cunoscut sub denumirea de „Sala Omnia”, situat în București, în spatele frontului de clădiri de pe b-dul N. Bălcescu, s-a transmis din administrarea Ministerului Administrației și Internelor, în administrarea Ministerului Culturii.