Investiții finalizate
Detalii
Muzeul Național al Ţăranului Român, înființat la 5 februarie 1990, este continuatorul unor tradiții muzeale datând încă din anul 1875, când a fost constituită, pe lângă Muzeul Național al Antichității, prima secțiune de artă textilă cu „lucrări făcute la țară”.
Detalii
Palatul Culturii, recunoscut ca efigie a orașului Iași, a fost construit în stil neogotic și a reprezentat una din ultimele expresii ale romantismului în arhitectura oficială.
Detalii
Situată în Bd. Nicolae Bălcescu nr.2, clădirea Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” a fost construită după planurile arhitecţilor Horia Marcu, Romeo Belea şi Nicolae Cucu realizate între 1964 şi1973 şi a fost inaugurată în decembrie 1973.
Detalii
Clădirea fost „Palat Romanit”, este unul din principalele edificii bucureştene ale primei jumatăţi de veac a secolului XIX-lea. Clădirea Muzeului Colecţiilor de Artă, situată în zona centrală a capitalei, este amplasată la intersecţia Str. Griviţei cu Calea Victoriei.
Detalii
Prin anii 1890 construirea unui teatru era un lucru obișnuit. Astfel, în mijlocul târgului, pe terenul aflat în fața Filarmonicii azi, și dărâmat în 1869, pentru a-l mari, Primăria a propus demolarea propriului sediu, de alături și dăruirea locului mult așteptatei instituții, după care tânjeau ieșenii încă din februarie 1888, când a ars fostul Teatru Național din Copou.
Detalii
În 1986, construcția este începută după un proiect depășit conceptual și tehnologic. Concepută în stilul arhitecturii clasice, dar alterată prin adăugare de volume și decorații. În 1989 încetează lucrările la fațade, iar la interior s-a mai lucrat sporadic după proiectul inițial.
Detalii
Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa este un palat construit în stil neogotic în anul 1804, care a aparţinut iniţial familiei Sturdza. Actualmente este muzeu memorial dedicat Domnului Unirii.
Detalii
Palatul Culturii, recunoscut ca efigie a orașului Iași, a fost construit în stil neogotic și a reprezentat una din ultimele expresii ale romantismului în arhitectura oficială.
Detalii
Corpul Central al Muzeului Național de Artă al României, cunoscut sub titulatura de Palat Regal, a fost inclus, în anul 2006, în Proiectul ”Reabilitarea monumentelor istorice din România”, finanțat printr-un credit extern acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Obiectivului i-a fost prevăzută prin Acordul-cadru de împrumut, pentru lucrările complexe de consolidare și restaurare, suma de 16.065.339 Euro, realizându-se, în urma procedurii de achiziție publică licitație deschisă, o economie de aproximativ 245.000 Euro.
Detalii
Clădirea Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” este situată în Şoseaua Kiseleff Nr. 1, Sector 1, Bucuresti. Suprafaţa construită este de circa 2.200 mp, iar cea desfăşurată circa 7.000 mp.
Detalii
Sediul D.J.C.P.N. Călărași funcţionează într-o clădire monument istoric, înscrisă în Lista Monumentelor Istorice LMI 2004 având codul CL-II-m-B-14596, sub denumirea „Casa Ana și Marinache Popescu”.
Detalii
"Casa Albastră", cunoscută şi sub numele de ”Casa Moringer” din Sibiu datează din secolul al XV-lea şi este fosta proprietate a baronului von Moringer, actuala denumire fiindu-i atribuită în anul 1819.
Pag. 1 din 2
| 12 inreg./pag. | nr. inreg: 17 |
|