Calendar evenimente

 

 

Stadiul implementării

Cele două proiecte au demarat efectiv în vara anului 2007, prin organizarea primelor proceduri de achiziție publică pentru atribuirea contractelor de proiectare şi de execuție a lucrărilor, iar primul obiectiv finalizat a fost Sala ”Studio” a Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca a cărui construcție s-a încheiat în noiembrie 2008.

Ulterior acestei date, am finalizat lucrările de reabilitare, restaurare şi construcție / reconstrucție și modernizare pentru alte 15 obiective.

La finalul anului 2018, Proiectul F/P 1562 (2006) privind reabilitarea monumentelor istorice din România era implementat în proporție de 86%, iar Proiectul F/P 1572 (2006) privind finalizarea construcţiei, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România, în proporție de 90%.

INVESTIȚII FINALIZATE

În decursul ultimilor 10 ani, Unitatea de Management a Proiectului a gestionat și finalizat investițiile constând în intervenții de consolidare, reabilitare și restaurare, construcție / reconstrucţie și modernizare pentru 16 din cele 21 de obiective, după cum urmează:

Teatrul Maghiar de Stat Cluj – Sala „Studio”noiembrie 2008
Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Botoșani, martie 2009
Muzeul Național „Brukenthal” Sibiu – Casa Albastră, iunie 2009
Muzeul Naţional „George Enescu" - Secția „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu George Enescu”, Merăria - Tescani, jud. Bacău, decembrie 2009
Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj, decembrie 2009
Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă – Palatul Romanit, mai 2010
Muzeul Naţional de Știinţe Naturale „Grigore Antipa”septembrie 2010
Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iași – Muzeul Memorial „Al.I. Cuza” de la Ruginoasa, octombrie 2010
Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi, iulie 2011
Biblioteca Naţională a României, noiembrie 2011
Muzeul Naţional de Artă al României – Palatul regal, februarie 2012
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri" Iaşi, aprilie 2012
Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” București, ianuarie 2015
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Palatul Culturii, ianuarie 2016
Opera Națională București, august 2016 (prima fază a investiției)
Muzeului Național al Țăranului Român, noiembrie 2017

INVESTIȚII VIITOARE

Pentru anul 2019, Unitatea de Management a Proiectului își propune continuarea investițiilor la obiectivele cuprinse în Programul privind restaurarea monumentelor istorice din România și construirea, consolidarea și modernizarea unor instituții de cultură de importanță deosebită, prin:

  • Atribuirea contractelor de lucrări și demararea investițiilor la Muzeul Naţional „George Enescu” - Palatul „Cantacuzino” și Biblioteca Franceză „Omnia” din Craiova;
  • Finalizarea proiectării, obținerea avizelor și inițierea procedurilor de achiziție publică a contractului de lucrări pentru Sala „Omnia” - Centrul Național al Dansului București și pentru Muzeul „Ioan si dr. Nicolae Kalinderu”.