Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Planul  Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Sesiune de instruire pentru solicitanții de finanțare

Data publicării: 03 Aprilie 2024

Unitatea de Management a Proiectului organizează, în data de 24.04.2024, ora 11:00, o sesiune de instruire online privind utilizarea Sistemului Digital pentru procesele de Finanțare a Culturii (SDFC) de către potențialii solicitanți de finanțare.

SDFC a fost dezvoltat în cadrul Investiției 6 – Dezvoltarea unui sistem digital pentru procesele de finanțare a culturii / Componenta 11 – Turism și Cultură a PNRR de către Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în scopul gestionării finanțărilor publice în sectoarele culturale.

Solicitanții de finanțare (organizații neguvernamentale, societăți comerciale, etc.) pot folosi SDFC pentru a depune cereri de finanțare în cadrul programelor și apelurilor de proiecte derulate prin intermediul platformei. Aceasta este configurată modular pentru a acoperi procesele de depunere, evaluare, contractare, verificare, monitorizare și raportare a finanțărilor acordate în sectorul cultural. 

Totodată, în cadrul SDFC este integrat Registrul finanțărilor nerambursabile în domeniul culturii (RegFinCult), un instrument de monitorizare a accesului la finanțarea publică în domeniul culturii și de înregistrare a tuturor finanțărilor culturale publice acordate atât la nivel național, cât și la nivel local. Persoanele interesate pot accesa informații despre apelurile de finanțare organizate și despre proiectele finanțate în cadrul acestor apeluri, încărcate în RegFinCult de către autoritățile finanțatoare

Înscrierea la sesiunea de instruire se poate face prin completarea formularului online de către persoanele interesate, până la data de 22.04.2024, ora 14:00

Link-ul evenimentului va fi transmis pe e-mail în ziua sesiunii, cu cel târziu o oră înainte de începerea  acesteia, la adresa de e-mail menționată în formularul de înscriere.

Printre instituțiile care vor utiliza SDFC în vederea gestionării apelurilor/ concursurilor de proiecte se numără Ministerul Culturii, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Centrul Național al Cinematografiei (CNC).