Calendar evenimente

Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

 

 

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

ACTUALIZARE / Lista proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul apelului Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice – Programul RO-CULTURA

Data publicării: 09 Iunie 2021

Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021, publică varianta actualizată a listei proiectelor selectate pentru finanțare în limita bugetului disponibil, respectiv a listei de rezervă din cadrul apelului Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice.    

Apelul a fost deschis în perioada 5 iunie – 12 noiembrie 2019.

Printre solicitanții eligibili s-au numărat instituțiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.), unitățile administrativ-teritoriale, ONG-urile și IMM-urile.

În final, 11 dintre cele 27 de cereri de finanțare depuse în cadrul apelului dedicat restaurării și revitalizării monumentelor istorice sunt finanțate. Dintre acestea, 9 proiecte sunt în implementare, iar alte 2 proiecte se află în etapa de precontractare.