Joi, 15 februarie, Ministerul Culturii - Unitatea de Management a Proiectului a semnat contractul privind serviciile de elaborare a documentației de proiectare pentru consolidarea și reabilitarea Muzeului „Ion și dr. Nicolai Kalinderu“ din București, secție a Muzeului Național de Artă al României. Investiția este inclusă în Proiectul F/P 1562 (2006) privind reabilitarea monumentelor istorice din România, finanțat printr-un acord-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Contractul aferent elaborării documentației de proiectare pentru consolidarea și reabilitarea Muzeului „Kalinderu“ este în valoare de 98.121 de euro (fără TVA). Conform contractului, prestatorul are obligația să elaboreze:
Clădirea Muzeului „Kalinderu” a fost ridicată între anii 1906-1908 după planurile arhitectului Ion D. Berindei, la comanda lui Ion Kalinderu, jurist, om de cultură și președinte al Academiei Române, pentru a adăposti colecția de artă a acestuia. În 1914, după moartea proprietarului, imobilul trece în domeniul public al statului şi devine muzeu. Bombardamentele din cel de-al doilea război mondial au afectat clădirea și anexele, colecţiile fiind ulterior transferate Muzeului de Artă și Antichități. În imobil au funcţionat, de-a lungul timpului, Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ şi Uniunea Artiştilor Plastici, iar din 2005 clădirea a trecut în administrarea Muzeului Naţional de Artă al României. Situată în str. Vasile Sion nr.2-4, clădirea Muzeului „Kalinderu” are codul B-II-m-B-19696 în Lista Monumentelor Istorice.