Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

2022 New European Bauhaus Awards: 18 proiecte câștigătoare în toată Europa!

Sâmbătă, la ceremonia de închidere a primului nou Festival european Bauhaus, comisarii Gabriel și Ferreira au anunțat câștigătorii Premiilor Noul Bauhaus european 2022.

Premiile celebrează exemple noi și inspiratoare ale transformărilor pe care noul Bauhaus european își propune să le aducă în viața de zi cu zi, în spațiile de viață și în experiențele noastre.

Peste 1.100 de proiecte au aplicat pentru premii în acest an. Au fost acordate patru premii la fiecare dintre cele patru categorii, incluzând de fiecare dată premii pentru proiecte finalizate și premii „Rising Stars” pentru ideile tinerelor talente în vârstă de 30 de ani sau mai puțin.

La categoria „Reconectarea cu natura”, câștigătorii sunt din Spania, Franța, Germania și Polonia.

Premiile pentru „Recăpătarea sentimentului de apartenență” au fost acordate proiectelor din Austria, Lituania, Polonia și Republica Cehă. Cele mai bune proiecte din „Prioritizarea locurilor și a persoanelor în nevoie” au fost selectate din Belgia, Grecia, Italia și Ungaria. La a patra categorie, „Construirea unui ecosistem industrial circular și susținerea gândirii ciclului de viață”, premiile au revenit Portugaliei, României, Finlandei și Italiei. În cele din urmă, două premii au revenit câștigătorilor unui vot public: un proiect „Grădinile viitorului” în Cipru și „Biofotovoltaică pentru natură și oameni”, un proiect Rising Stars în Spania.

Câștigătorii vor primi fiecare câte un premiu financiar, precum și un parteneriat media oferit de Comisie pentru activități de comunicare dedicate. Toți finaliștii și câștigătorii s-au alăturat comunității New European Bauhaus.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vedeți informații complete despre câștigători, cei 52 de finaliști și întrebări și răspunsuri despre premii.

Puteți viziona și videoclipul ceremoniei aici.