Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Premiile NEB 2024

Aplicațiile sunt deschise pentru ediția 2024 a Premiilor NEB

Începând de astăzi, Comisia acceptă acum cererile pentru premiile Noul Bauhaus european (NEB) 2024.

În ultimele ediții, s-au primit peste 4.500 de cereri în total. În acest an, premiile NEB vor fi acordate pentru 20 de proiecte și concepte inovatoare care prezintă sustenabilitatea, estetica și incluziunea.

Pentru prima dată, acceptăm cereri și din Ucraina, pe lângă statele membre UE și Balcanii de Vest. Premiile „Recunoaștere specială pentru efortul de reconstrucție și redresare al Ucrainei” vor recunoaște proiecte și concepte care contribuie la recuperarea și reconstrucția Ucrainei în conformitate cu noile valori europene Bauhaus.

O altă caracteristică nouă din acest an este concentrarea asupra proiectelor și conceptelor din regiunile UE care se confruntă cu probleme socio-economice sau provocări în tranziția digitală și verde.

Premiile 2024 vor fi acordate celor 20 de câștigători care vor primi premii de până la 30.000 EUR, împreună cu un pachet de comunicare care îi va ajuta să își dezvolte și să-și promoveze proiectele și ideile.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Festivalului New European Bauhaus, care va avea loc la Bruxelles în perioada 17-21 aprilie.

Despre Festivalul NEB 2024: https://new-european-bauhaus.europa.eu/get-involved/festival_en

Cum să aplici?

Aplicațiile sunt deschise până pe 10 noiembrie 2023, ora 19:00 CET.

Solicitanții de toate naționalitățile și mediile sunt eligibili dacă conceptele și proiectele lor sunt implementate în UE, Balcanii de Vest sau Ucraina. Candidaturile trebuie depuse prin intermediul platformei oficiale New European Bauhaus Prizes. Toate detaliile privind procesul de aplicare sunt incluse în Ghidul solicitanților, disponibil în toate limbile UE, Balcanii de Vest și ucraineană.

Despre Plaforma Premiilor NEB 2024: https://prizes.new-european-bauhaus.europa.eu/

Despre Ghidul aplicantului NEB 2024: https://prizes.new-european-bauhaus.europa.eu/guide-applicants

Alăturați-vă nouă în răspândirea știrilor despre Premiile NEB 2024!

Cu ajutorul tău, putem ajunge la mai mulți oameni și ne putem asigura că toată lumea are șansa de a participa.

Consultați site-ul Comisiei Europene pentru materiale promoționale, inclusiv diapozitive, imagini, videoclipuri și mesaje: https://new-european-bauhaus.europa.eu/get-involved/spread-word_en

Vă mulțumim pentru sprijin!