Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

S-a anunțat programul Festivalului New European Bauhaus 2024!

Festivalul New European Bauhaus care are loc anul acesta între 9 și 13 aprilie la Bruxelles, precum și într-o serie de orașe europene care au propus și găzduiesc evenimente satelit, dar și în mediul online, prin intermediul unor conferințe sau sesiuni interactive.

Pentru cei interesați să descopere idei și proiecte aliniate la valorile New European Bauhaus, Festivalul este o ocazie perfectă să identifice organizațiile și inițiativele care împărtășesc valorile NEB, dar și o reală oportunitate pentru a surprinde și aprecia inovația și reziliența care modelează un viitor colectiv optimist.

Festivalul se anunță deja o sărbătoare a inovației, sustenabilității și incluziunii și va avea loc anul acesta în Parcul du Cinquantenaire și la Muzeul de Artă și Istorie din Bruxelles, precum și online și în cadrul evenimentelor satelit din Europa (și nu numai!).

Programul Festivalului propune sesiuni interactive, ateliere, demonstrații și spectacole artistice care prezintă spiritul inovator al Europei în conturarea unui viitor comun care nu este doar captivant din punct de vedere vizual, ci prioritizează bunăstarea noastră colectivă.

În cadrul Festivalului, va avea loc și ceremonia premiilor New European Bauhaus 2024, care onorează și aplaudă 20 de proiecte și idei excepționale care exemplifică valorile și angajamentul mișcării.

Anul acesta, Festivalul NEB prezintă cu mândrie și o recunoaștere specială a efortului de reconstrucție și redresare al Ucrainei, subliniind solidaritatea noastră cu regiunile din UE care se confruntă cu provocări socio-economice și cele care contribuie la o tranziție către o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon

Mai multe detalii despre programul complet al festivalului găsiți aici.

Iar mai multe despre Evenimentele Satelit de anul acesta aici.

Cei care doresc să se înscrie la Ceremonia de deschidere, o pot face aici.

Iar cei care doresc să participe la Ceremonia de decernare a premiilor, o pot face aici, în măsura locurilor disponibile.