Programe și proiecte în implementare

„E-cultura: Biblioteca Digitală a României“

STRATEGIA SECTORIALĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

https://www.umpcultura.ro/monumenteistorice

Europa Creativă

Carieră

Facebook

 

 

Evenimente în marja președinției României la Consiliul UE

 

Calendar evenimente

Decembrie 2019

 Prezentarea conceptului muzeal al Muzeului Național al Revoluției Anticomuniste
16 Dec 2019
Locatie: Timișoara

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va vernisa, în data de 16 decembrie, la Timișoara, expoziția fotografică „30”, dedicată momentului marii schimbări care a început, în urmă cu 30 de ani, în orașul-martir de pe Bega.

Expozițiile de autor semnate de artiștii fotografi Dobrivoie Kerpenisan, Cornel Brad și Andrei Pandele, precum și o serie de instantanee realizate de fotografi amatori și profesioniști care au surprins momentele esențiale, dar și chipurile eroilor Revoluției, vor fi găzduite de una din clădirile remarcabile ale orașului, fosta Comenduire a Garnizoanei Timișoara, intrată de curând în administrarea Ministerului Culturii. Puternica încărcătură istorică a acestei construcții a început în prima jumătate a secolului XVIII și a culminat în după-amiaza zilei de 17 decembrie 1989 când, în fața ei, a fost împușcat mortal primul erou al Revoluției, în persoana Lepei Bărbat, de către un ofițer de contrainformații, care a executat, de unul singur şi fără ordin, foc asupra unui grup de trei persoane.

Detalii eveniment

Forum MEDIA CineCreativ 2019
17 Dec 2019
Locatie: Hotel Marshal Garden (Calea Dorobanților 50B, sector 1, București)
Cod proiect: Europa Creativă – MEDIA România

Biroul Europa Creativă – MEDIA România din cadrul Ministerului Culturii - Unitatea de Management a Proiectului vă invită să participaţi la Forum MEDIA CineCreativ, care va fi organizat în data de 17 decembrie a.c.între orele 11.00-18.00 la Hotel Marshal Garden (Calea Dorobanților 50B, sector 1, București).  Evenimentul se adresează profesioniştilor din industria cinematografică - potenţiali beneficiari ai programului - care doresc să acceseze finanţările pentru proiecte europene cu sprijinul Programului Europa Creativă - Subprogramul MEDIA.

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Detalii eveniment